четвер, 13 червня 2024 р.

Нові книги чекають свого читача: Олександр Гаврош "Різдвяна історія ослика Хвостика"

 

Про письменника


    Твори Олександра Гавроша дивують різноманітністю жанрів та тем, особливо важливим внесок вважається популяризація народних героїв. Книги охоплюють пригодницькі повісті для дітей, а також прозу і поезію для дорослих.

    Олександр Гаврош — український письменник та журналіст, член Асоціації українських письменників, лауреат, переможець престижних премій, окремі твори перекладені іноземними мовами. Народився 1971 року в Ужгороді. Отримав освіту журналіста у Львівському національному університеті імені Франка. На даний момент працює у всеукраїнських ЗМІ та має більше тисячі публікацій у пресі.

    Вірші Олександра Гавроша стали початком його літературної кар'єри. Дебют відбувся у 2004 році з виходом поетичної збірки «Фалічні знаки». Сам автор зізнається, що йому цікаво експериментувати у творчості, тому після виходу кількох збірок поезії починає писати публіцистичні та дитячі книжки. Автор любить наголошувати, що ніколи не шукає фінансово вигідних проектів, а найбільший захват у ньому викликають нові відкриття для себе та читачів.

    Твори для дітей принесли Олександру Гаврошу особливу популярність. Як дитячий письменник автор дебютував 2007 року, написавши книгу «Неймовірні пригоди Івана Сили», яка навчає читачів незламності духу, мужності та наполегливості. Через рік з'явилася книга «Пригоди тричі славного розбійника Пинті», яка заснована на реаліях українських народних казок.

    Успіх перших книг підштовхнув автора до написання продовження пригод героїв. У 2010 році виходить книга «Галуна-Лалуна або Іван Сила на острові щастя», а 2013 року світ побачила казкова повість «Розбійник Пинтя у Заклятому місті». Такі книги легко читаються дітьми, адже містять багато незвичайних, динамічних пригод, де головні герої впевнено долають всі перешкоди на своєму шляху.


"Різдвяна історія ослика Хвостика"



    Ослик Хвостик — справжній актор. Він неперевершено грає роль віслюка в різдвяній виставі — вертепі. Та ось саме перед Різдвом стається дуже прикра річ: злі люди викрадають Хвостика. Йому вдається втекти від крадіїв — однак із цього осликові пригоди лише починаються. Бо навколо глупа ніч, темний ліс, куди йти — невідомо, адже за кожним пагорбом, за кожним кущем на бідолаху можуть чекати хижі звірі, а ще страшніше — користолюбні люди…
    Сповнена дивовижних пригод справжня різдвяна історія від одного з найкращих сучасних українських дитячих письменників Олександра Гавроша.


Приходьте до нас на Європейську  (Катерининську), 67

Використані матеріали із відкритих джерел


Олексій Надемлінський

член НСПУ, дитячий письменник,

методист БІВ





Немає коментарів:

Дописати коментар