середа, 19 червня 2024 р.

Нові книги чекають свого читача: Том Маклоклін "Це 12-річний прем'єр-міністр"

 


Це 12-річний прем'єр-міністр



    Знайомтеся з Джо Перкінзом — дванадцятирічним школярем, який за один день прославився на весь світ! Усе почалося випадково: місцевий парк закрили – і мама Джо втратила роботу. Під час візиту прем’єр-міністра Джо лише хотів попросити його не закривати парк, але той і слухати не захотів. Тож Джо висловив йому все, що думає. Коли політики нарешті почнуть дбати про звичайну людину, яка змушена постійно працювати й зовсім забула, що таке розваги? Ось якби при владі був Джо, він би запровадив нові закони. Жабо для жаб! Басейни в потягах! Автобуси-банани! Маскарадні п’ятниці по четвергах!.. І не встиг Джо кліпнути оком, як чинний прем’єр-міністр під тиском народу пішов у відставку й передав Джо всю владу. Годі дорослим керувати країною — час дати шанс дітям!


З відгуків на книгу


    "12-річний прем'єр-міністр" - це книга наповнена гумором та пригодами, і хоча дізнавшись про що вона можна було б вважати її не серйозною, насправді це не так. Тут багато жартів, і це дійсно так, але також споглядаючи на ці дивні події в книзі ми ще й розуміємо багато важливих речей.

    Загалом враження після книги у мене вийшли позитивними! Усі книга прикрашена малюнками від автора, і роздивлятися їх дійсно дуже кумедна. Та й сам головний герой Джо інколи видає дуже важливі думки, які відликнулися і мені.

    Якщо шукаєте смішну та з гумором історію, що можна легко прочитати за один вечір тип залишитися задоволеним - то "Це 12-річний прем'єр-міністр' саме така книга.


Гана"


    "Автор привідкриває для своїх читачів та читачок завісу і показує діяльність уряду Великої Британії, їхні внутрішні інтриги і підступи, часом дуже несправедливі.

    Весь час поруч із Джо був його вірний і веселий друг Аджай, та чи стане терпіння і снаги в нього підтримувати Джо весь час, а надто з різною поведінкою?..

    Мені особисто сподобалося, що книга говорить простою і зрозумілою мовою для дитини, і що книга дотепна і весела)) Фінал книги не "читає мораль", а зрозуміло пояснює дітям суть ситуації, не критикує, допомагає співчувати Джо, зробити правильні висновки, показує різні ситуації із різних ракурсів.

    Невимушено, на власному досвіді такого ж хлопця, як вони, діти розуміють, що виконувати функції дорослого посадовця не так і легко, і вічних веселощів та радощів може бути недостатньо для щасливого і повноцінного життя країни.

    Та хоча, звісно, дитячого віку і не достатньо для успішного керівництва країною, та не всі дорослі можуть приймати правильні рішення, наприклад, вони "не знають", як можна зупинити війну. А Джо знає)

    Загалом, як дітям не вистачає життєвого досвіду дорослих, так і дорослим є чому повчитися у кмітливих і щиросердних дітей!

    Ілюстрації наші улюблені, чорно-білі)), приємні, цікаво промальовані, вони не відволікають, класно супроводжують текст, допомагають не помічати "біг сторінок", і книга "ковтається" швидко!

    У наш час ми, діти, і мріяти не могли про такі круті книги. Сучасні діти, які читають книги як-от витвір Тома Маклокліна, думають ширше, глибше, масштабніше, сміливіше, крутіше, ІНАКШЕ, вони ростуть інакшими – в найгарнішому сенсі цього слова)) – такі діти змінять цей світ на краще!

    Рекомендуємо всім читати книгу «Це 12-річний прем’єр-міністр» і поринути в світ пригод!


Лілія"


Приходьте до нас на Європейську (Катерининську), 67


Використані матеріали із відкритих джерел

Зібрав та підготував О.Надемлінський




Немає коментарів:

Дописати коментар