пʼятницю, 29 грудня 2023 р.

В останній тиждень цього року...

 


    Чи може бути гарячка взимку?

    В останній тиждень цього року ми дійшли висновку, що може!

    Крім річного звіту та інших суто технічно-організаційних бібліотечних робіт на нас обрушився справжнісінький шквал заходів.


    По-перше, відбулося закриття персональної виставки робіт Володимира Кудлача. Треба сказати, що автор виставки не тільки художник-графік, а й журналіст, мистецтвознавець, громадсько-культурний діяч, член НСЖУ і НСХУ.

    По-друге, слідом був маленький, але ювілей - нашому арт-простору виповнився рік. Зібралися художники, які брали участь у цьому проєкті та підбили підсумки цього року.

    По-третє, у нас зібралася група ВПО. Точніше - об'єднання ВПО "Нові горизонти" Ці люди покинули свої домівки не з власної волі. Волею доліі та агресії сусідньої країни ці люди опинилися в нашому місті. Але незважаючи на всі мінливості долі, ці люди не втратили жаги до подорожей, цікавості та бажання дізнатися щось нове. І вони об'єдналися разом за інтересами...


    Того дня вони дізналися як в Одесі святкували якихось сто п'ятдесят років тому, що дарували, де купували, що пили, що їли в той час. А потім були веселі конкурси, презентація тих місць, де вони побували не лише в Одесі, а й у прилеглих околицях.




    По-четверте, 28 грудня, у приміщенні УЧЗ відбувся прем'єрний показ п'єси одеських дитячих письменниць Інни Іщук та Надії Хохлової в постанові дитячого театру "Балаганчик"


    П'єса називалася "Про те, як лісові звірята ледь не зірвали свято".

    Першими глядачами вистави були представники Об'єднання дитячих письменників Одеси: Наїль Муратов, Любов Купцова, Олексій Надемлінський, Олександр Макаров, Олена Карачевська, Інна Іщук і Надія Хохлова. Та звісно, працівники бібліотеки.

    А потім дитячі письменники та діти влаштували спільні ігри - естафету зі стрибків на мітлах та гру в сніжки. Які сніжки в приміщенні? Нехай це залишиться секретом дітей, які були присутні там, і дитячих письменників (вони ж як діти, тільки великі).



    Під кінець вечора діти пригощалися солодощами, а дитячі письменники підбивали підсумки 2023 року і будували плани на 2024 рік.



    По-п'яте, 29 грудня в приміщенні арт-простору відбувся святковий новорічний концерт для членів одеської НСЖУ.


    Якщо підбити підсумок, то було весело... на зло нашим ворогам.


З Новим роком!

Все буде Україна!





Немає коментарів:

Дописати коментар