неділю, 9 липня 2023 р.

Нові надходження до книжкового фонду. Книги Степана Процюка

 Степан Процюк народився 1964 року на Львівщині. Його родина безпосередньо зіштовхнулась з каральним апаратом радянського тоталітарного режиму, що значною мірою вплинуло на творчість письменника. Він отримав педагогічну освіту в Івано-Франківську та закінчив аспірантуру в Київському інституті літератури НАН України.


    Після навчання повернувся до рідного університету, щоб викладати. В той час увійшов до літературного угрупування «Нова дегенерація» разом з письменником Іваном Андрусяком та поетом Іваном Ципердюком, що на той час були студентами. У 1992 році вийшла їх спільна збірка «На вістрі двох правда», що стала літературним дебютом Процюка. Після цього були видані ще дві книжки поезій автора, і він перейшов у прозу.

    Творчий доробок Процюка як
прозаїка нараховує понад два десятки книжок, зокрема психологічні романи, твори на основі історії життя Володимира Винниченка та Василя Стефаника, збірки есеїв та підліткова проза. У грудні 2020 року видавництво «Наш формат» видає черговий твір письменника «Пальці поміж піском».

Залюблені в сонце

Час – єдиний, хто не втомлюється. Він змушує дітей дорослішати, пори року – змінювати одна одну. Але кохання залишається коханням. Якщо воно справжнє. Минув рік. Перше кохання Марійки і Костика подорослішало разом із героями. Тепер між ними не лише солодкі поцілунки – іноді трапляються отруйно-пристрасні ревнощі та непевно-гіркуваті сварки. Але й це відступає перед всемогутніми словами: «Я люблю тебе!»

Аргонавти


    У повісті "Аргонавти" порушено декілька проблем: випробування першого кохання; кохання і зрада; дружба і зрада; чесність і підступність; родинні стосунки; українське заробітчанство; підліткове дорослішання.


Як нас знайти?




Немає коментарів:

Дописати коментар