четвер, 13 липня 2023 р.

Нові надходження до книжкового фонду. Для середнього шкільного віку

 Юлія Чернієнко

Хікі шукають любов


    Улі здається, що її зрадили всі — мама, тато, подруга й коханий хлопець, що всюди й у всьому — фальш та обман. І вона не знаходить іншого виходу, як замкнутися у власній кімнаті, щоб назавжди відгородитися від цього оманливого і зрадливого світу. Навіть у дистанційну школу записалася.

    Дрон утратив після автокатастрофи маму, здатність ходити, перспективи в спорті, кохання. Він не може терпіти жалісливих поглядів, тому не покидає дому.

    Опинившись у пастці самотності, обоє страждають без любові. Не зізнаючись навіть собі, шукають її. Уля читає книжки із психології й пише повість, навіть намагається дружити з папугою, який до неї прибився. Дрон затято бореться з недугою й опановує кіноблогерство. Якимось дивом вони познайомилися. І в кожному з них трепетно завібрувала цікавість до життя й несміливо ожила надія на кохання.

Марта Гулей

Ніч із дев’ятнадцяти днів



    Дихати в респіраторі було нестерпно. Непокоїло відчуття, що карантин у місті не для того, аби вберегти людей. Хтось невідомий добивається чогось іншого. Тільки — чого? І хто він? Кожні пів години опустілі вулиці стрясає грізний голос із гучномовця, наказуючи всім не виходити з дому. Розібратися в тому й збагнути, що робити далі, було непросто. І ні з ким порадитися: дивною стала мама, а батько взагалі кудись зник. Клас розлетівся на друзки. І Натка пропала. Міг би звернутися до Діани, але — як: він же сам її заігнорив. Небезпека зухвало насувалася з усіх боків. Тривога зжирала зсередини. І все-таки Влад вирішив знайти Діану, щоб разом розплутати страшну аферу. Тоді він навіть уявлення не мав, із ким їм доведеться боротися й через що пройти. І не сподівався знайти кохання.


Тетяна Руменко

Магічна зброя панчохоїдів



    У дивовижному панчоховому світі живуть охоронці дитячих снів, які проганяють від дітей усе жахливе. Аж ось сталася біда – зла Павучиха викрала чарівну Голку, якою шиють панчохоїдів, і тепер їхній світ занепадає. Їм дедалі важче оберігати дітей від поганих снів.

    А найгірше те, що панчоховому і людському світам загрожує страшна війна. Вже лунають перші вибухи і постріли, від яких одинадцятилітній Ілля змушений переховуватися в тітки, адже його батьки рятують поранених. Ілля – особливий хлопчик. Він оволодів панчоховою магією, щоб перемогти ворогів, не дати їм знищити людський і панчоховий світи.

    Йому довелося відчайдушно битися з підступною Павучихою та страшними монстрами. І завжди поруч з ним були Хроп, Гамс, Тіна, дідусь Глуздозшит, бабуся Оксамитка. Панчохоїди перемогли, Ілля відібрав чарівну Голку в Павучихи. Та не все так просто – монстр утік, небезпека ще чекає на людей і панчохоїдів.

А ми чекаємо на вас за адресою: Катерининьска, 67.



Немає коментарів:

Дописати коментар