вівторок, 27 серпня 2024 р.

Нові книги чекають свого читача: Байки Езопа в переказі Олександра Виженка

 


Байки Езопа

в переказі

Олександра Виженка



    «Друзі пізнаються в біді» — цей крилатий вислів належить «батькові байки» Езопу.

    2600 років тому раб Езоп створив понад 400 байок. Увесь цей час їх переказували з уст в уста, і в такий спосіб до нас дійшло близько 100 творів. Найновіший переказ байок Езопа для цієї книжки зробив справжнісінький казкар, «український соловейко» Олександр Виженко. Він переказав 35 байок!

    На творах Езопа вчилися діти за часів Арістофана в Афінах. Відтоді багато змінилося, та людські вади лишилися тими самими. Чому так? Може, тому, що багатьом людям в дитинстві ніхто не читав байок Езопа? Ця збірка може стати «щепленням» проти жадібності, ліні, пихи, невдячності та інших вад.

    Сила байок Езопа не в повчальних висновках, а в «езоповій мові», алегоричних образах тварин: Вовк втілює жорстокість, Лисиця — хитрість, Орел — шляхетність тощо. Саме в такому вигляді ідея стає зрозумілою дитині.


З Інтернет-відгуків:


    "Нам тільки 3 рочки, але вже знайшли тут свою улюблену історію. Доні сподобалася, і ми читаємо її кожен день на ніч. Деякі історії мають дуже милозвучні та віршові закінчення, тому звучить дуже складно, можливо це саме і привабило мою до цієї книги. Але ж малюнки!!! Вони досить незвичайні, та малеча довго їх розглядає, вона гарно розширює кругозір та візуалізацію."

Ирина Яс


    "У мене є декілька улюблених видавництв в Україні, і одне з них це Час Майстрів. У них не тільки гарний асортимент книг але й фантастична якість друку та оформлення. Книги нереально приємно брати до рук, а ці заокруглені кутики, які я вперше побачила в Мурасі Софі, просто закохують у себе. Ну, от люблю я всілякі такі чуттєві дрібнички. Проводити рукою по матовій поверхні обкладинки, нюхати запах нової книги (до речі не у всіх видавництвах поліграфія пахне "смачно"). 

 Байки Езопа в переказі Олександра Виженка - це можна сказати класика літератури від якої відштовхувались як Гребінка так і Крилов. Ці короткі історії вже не першу сотню років вчать малих і дорослих поваги, любові та здорового глузду в кінці кінців. І роки минають, технології змінюються, а навчати бути не дурнем - вічно. Тому, як на мене, така книга просто необхідна для дитячої бібліотеки та й батькам варто перечитувати. Істина в простоті. Обов'язково рекомендую до прочитання."

Вікторія Ивасечко


Приходьте до нас на

Європейську (Катерининську), 67


Використані матеріали із відкритих джерел

Олексій Надемлінський

методист БІВ



Немає коментарів:

Дописати коментар