середа, 20 вересня 2023 р.

Нові надходження до книжкового фонду. Ірина Мацко та її книги




Ирина Мацко – книги та біографія

    Письменниця, ілюстратор і видавець Ірина Мацко - представник сучасного покоління молодих українських авторів. Її талант багатогранний. Вона пише дитячі книги і жіночу прозу, створює фотоальбоми, ілюструє шкільні підручники і зошити. Купити книги Ірини Мацко ми радимо тим, хто любить добрі, світлі історії з добре продуманим сюжетом і якісними ілюстраціями. Роботи цього автора підкуповують щирістю і вірою в хороше, вчать доброті й турботі про ближніх, вселяють оптимізм і дарують «райдужний» настрій. Всією своєю творчістю Ірина Мацко підтверджує стару, як світ, істину: щастя в наших руках, тому не сидіть склавши руки в очікуванні сонячного світла, а вчіться танцювати під дощем.


Про автора


    Письменниця народилася навесні 1978 року в селі Великий Ходачків Козівського району Тернопільської області. Там же в 1995 році закінчила середню школу, а потім переїхала до Тернополя, де живе і понині. Писати почала після народження другої дитини, сина. Спочатку це були казки, які Ірина Мацко розповідала своїм дітям. Пізніше з'явилися жіночі розповіді, нариси, есе.

    Редагує газети «Історія кохання» і «Попелюшка».

    У січні 2007 року заснувала власне видавниче агентство «ІрМа».


Початок творчої діяльності


    Першою авторською розробкою став фотоальбом для новонароджених «Казка твого народження», створений в 2004 році і вийшов через три роки у видавництві «Навчальна книга Богдан».

    У тому ж 2007 році газета «Деснянська правда» опублікувала першу книгу із серії дитячих казок про маленькі букви. Це видання автор проілюструвала особисто. Пізніше казки про літери, а також пізнавально-навчальні розповіді про природу були видані в журналах «Ангелятко» та «Літературний Тернопіль».

    Восени того ж року у львівських журналах «Найкращі жіночі історії», «Історії про кохання» та «Життя» з'явилася жіноча проза письменниці. Після цього про автора заговорили як про нове ім'я в українській літературі.


Літературні нагороди


    Ірина Мацко - фіналіст конкурсу малих літературних жанрів «Сила малого». Її розповідь увійшла до сотні кращих творів і була опублікована в підсумковому конкурсному збірнику.

    У різні роки письменниця також ставала призером конкурсу книг для дітей «Мистецька Сторінка» і періодичного видання «Захід-Схід» (за книгу-казку «Пригоди дубового листочка»).

    А її книга «Медовий сухарик» зайняла почесне 2-е місце в розділі дитячої прози на конкурсі «Рукомесло 2009».

Що думають читачі

    Судячи з відгуків про книги Ірини Мацко, художні твори письменниці привертають приємним зовнішнім виглядом, а придумані історії дарують надію і вселяють оптимізм. Після їх прочитання хочеться жити, любити і вірити в краще, незважаючи на пануючий у світі негатив.



    Ірина Мацко

Кава по-дорослому”


    Книга “Кава по-дорослому” – про дівчину, якій складно зрозуміти, чому люди не вміють ладити з людьми і чому потрібно собою доказувати свою любов. Вона шукає кохання, а наражається на грубе поводження з собою. Розчарування, здається, знищать її. Але за крок до того, щоб загубити себе в собі і серед тих, хто зруйнував себе, їй відкривається шанс для іншого життя.



Ірина Мацко

"Перехідний вік моєї мами"



    Ніби несподівано до Алі прилетіли її тринадцять. І знову все стало якимось дивним — світ, друзі, події в сім’ї і навіть сама собі. Алю приваблює і насторожує її ж загадкова дорослість. Тіло, погляди, думки і кругозір змінюються так швидко, що обертом іде голова. Її захоплюють нові почуття, бажання, можливості, тривожить внутрішня невизначеність. Багато нових вражень і відчуттів прийшло до неї на порозі дорослості. Несподівано для себе Аля відчула перше кохання, до неї прийшли зовсім не дитячі думки про життя і цінність кожної людини. А ще відкрила смак поцілунку, спробувала спиртне і збагнула, що не завжди щирі наміри керують поведінкою тих, кому віриш. Найсильніше вразило Алю її ж відкриття, що перехідний вік переживають не тільки підлітки. Виявляється, в її мами — також перехідний період, теж непростий. І в неї є свої таємниці. Мама, долаючи свої труднощі, доростає до розуміння, що її дочка вже майже доросла — інша, ніж була дитиною. І вони починають спілкуватися не просто як мама з дочкою, а як подруги.


Приходьте на Катерининську 67.





Немає коментарів:

Дописати коментар