неділя, 11 серпня 2024 р.

Нові книги чекають свого читача: дитячі книги Юрія Винничука

 


Чудернацькі казки



    Із книжки відомого українського письменника Юрія Винничука ви дізнаєтеся про те, як мандрівна Ковбаска упоралася зі злою Відьмою, про ніколи не існуючого пана Таляпса, який любив ходити по калюжах і робити ногами "таляпс, таляпс!", про мешканців мармуляди - Жовтого Марамульда та маленьких Марамульок, а також про пана Зюм-зюма, що нібито мав синє волосся і кучеряві очі й ніяк не міг потрапити до власної хати...

    А кумедні герої цих веселих казок оживуть завдяки чудовим ілюстраціям художниці Ірини Борисової.



Казки зі Львова


   

     У цій веселій, з кумедними малюнками книжці розповідається про те, як поводяться примхливі львівські комини і що буває, коли комин образиться; про старого, який мешкав на Клепарові й щодня грав на катеринці, та про шпака Діо­низія і львівське радіо; а також про те, як велика родина левів у Африці скуштувала смачнючого пирога з вишнями, що спекла Лесикова бабуся у Львові, відмовилася від м’яса і вчинила демон­страцію, вимагаючи лише бабусиних пирогів.



Про автора

(для дорослого читача)



    Юрій Винничук - книги та біографія

    Повне ім'я - Юрій Винничук

    Дата народження - 18 березня 1952 р.

    Сучасний український письменник, редактор літературних антологій, відомий блогер і політичний оглядач. Юрій Павлович Винничук займався перекладами та довгий час працював на відоме видавництво "Піраміда". Нині автор мешкає у Львові, продовжує складати власні книжки та редагувати чужі. Книги автора публікуються виключно українською мовою. Читати книжки Юрія Винничука безперечно варто, якщо ви небайдужі до долі української літератури, а також якщо вам цікавий погляд сучасника на низку важливих політичних подій в Україні та за кордоном. Творчість Юрія Винничука охоплює широку цільову аудиторію, у ній є твори для дітей і для дорослих читачів.

    Життєвий шлях письменника розпочався 1952 року в місті Івано-Франківську. Тут же він здобув середню та вищу освіту, після чого переїхав до Львова. Там майбутній письменник випробував на собі професію вантажника та художника-оформлювача. Літературна діяльність почалася 1971 року, коли з-під його пера вийшли перші вірші. Після цього він часто друкувався в журналах, працював у львівській газеті, вів власну колонку, присвячену огляду подій, зокрема розбору україно-російських відносин.

    Література Юрія Винничука - це гримуча суміш народних казок, авторської вигадки, пародії на сучасне суспільство, чорного гумору і невеликої частки еротики. Він однаково добре пише казки для юних читачів та історії для дорослих, і навіть у його дитячих творах можна виявити глибокий сенс.

    Книги письменника почали виходити в 1990 році. Першими з них були невеликі збірки віршів і прози, а до великої літературної форми автор перейшов уже в нинішньому столітті. Багато його книг присвячені реальним подіям. Наприклад, "2014. Хроніка року" - це докладний опис доленосних подій в Україні, поданий у вигляді витягів із блогів та інших ресурсів. А книга "Львівська антологія" присвячена улюбленому місту автора. Цей твір є унікальним для української літератури і заснований на великому авторському дослідженні реальних історичних документів, міських легенд і чуток, а також інформації, яка раніше була засекречена.

    Багато читачів у відгуках про книги Юрія Винничука відзначають соціальну актуальність його творів. Як і інші сучасні українські автори, він гостро переживає за долю країни. Є в нього також і фантастичні твори, орієнтовані на дорослу та підліткову аудиторію.


Використані матеріали із відкритих джерел



Приходьте до нас на Європейську (Катерининську), 67


Олексій Надемлінський

член НСПУ, дитячий письменник,

методист БІВ




Немає коментарів:

Дописати коментар