понеділок, 16 вересня 2024 р.

Нові книги чекають свого читача: Книги А. Ліндґрен

 




Ліндґрен А.

Роня, дочка разбойника


    Видатна шведська письменниця, лауреатка премії ім. Г. Х. Андерсена, розповідає про хлопчика і дівчинку, батьки яких ворогують між собою.

    Роня живе в лісі разом із розбійницькою ватагою свого батька Матіса. Все дивовижно змінюється, коли вона зустрічає Бірка. Між підлітками зав’язується дружба і спалахують почуття. Проте на їхню долю випадають тяжкі випробування в пралісі, де живуть міфічні істоти — літавиці, товстогузики, поночівники…


Ліндґрен А.

Міо, мій Міо!



    Добре, коли в дитини є і тато, і мама. А якщо дитина — сирота? Коли вона самітна і нестерпно самітна, як-от дев’ятирічний Буссе, головний герой казкової повісті Астрід Ліндґрен? Тоді уява може запросто перенести хлопчика в Країну Далеку, де король — це його тато, а сам Буссе, як з’ясувалося, — справжній принц, Міо.

    Тепер хлопчик, навіть коли йому загрожує небезпека і доводиться битися з підступним лицарем Като, здатний подолати будь-який страх, будь-які перепони, бо він уже не самітний.


Довідка про письменницю



    Астрід Ліндгрен - шведська письменниця, яка народилася 14 листопада 1907 року в місті Вімме, Швеція. Вона була другою дитиною в родині Самуеля Аугуста Еріксона та Ханны Йонсдоттер. Батько Астрід був фермером та робітником на залізниці, а мати - домогосподаркою.

    У дитинстві Астрід часто хворіла, тому вона проводила багато часу в ліжку, читаючи книжки. У школі вона не була найкращою ученицею, але любила писати оповідання та вірші. Після закінчення школи вона почала працювати у магазині.

    У 1931 році Астрід одружилася з Стуре Ліндгреном, з яким мала двох дітей - Ларса та Карена. Пізніше вона стала бабусею трьох онуків.

    Перша книжка Астрід Ліндгрен "Пеппі Довгапанчоха" була опублікована у 1945 році. Вона стала дуже популярною серед дітей та дорослих і була перекладена багатьма мовами. Пізніше Астрід написала багато інших книжок, таких як "Маленький вампір", "Братик Лев", "Роня, дочка разбойника" та інші.

    Астрід Ліндгрен була відома своєю любов'ю до природи та тварин. Вона була активісткою за права тварин та природи та була членом ряду організацій, які займалися цими питаннями.

    У 2002 році Астрід Ліндгрен померла у віці 94 років. Вона залишила по собі велику спадщину у світі літератури для дітей та дорослих. Її книжки продовжують читати мільйони людей по всьому світу.


Приходьте до нас на

Європейську (Катерининську), 67



Використані матеріали із відкритих джерел

Олексій Надемлінський

член НСПУ, дитячий письменник,

методист БІВ



Немає коментарів:

Дописати коментар