неділя, 1 вересня 2024 р.

Нові книги чекають свого читача: Галина Ткачук “Моя найтихіша книжка”

 


Галина Ткачук

Моя найтихіша книжка



    Що робити, якщо ти любиш тишу, а твої рідні — ні? Куди сховатися від численних гучних звуків нашого міста? Ну, звісно ж, у таємне місце, де панують зовсім інші закони, найголовніший із яких: зберігайте тишу.

    «Моя найтихіша книжка» сподобається всім юним книгодрузякам, які бодай іноді люблять побути в повній і чудовій тиші.


Галина Ткачук – книги та біографія



Галина Ткачук

Дата народження - 27 серпня 1985 р.

    Галина Ткачук - письменниця, літературознавиця. Народилася 27 серпня 1985 року в Хмельницькому, виросла та живе на Київщині. Вивчала літературознавство й історію літератури в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», в аспірантурі досліджувала образ міста в українській дитячій літературі. У 2011 навчалася на стипендійній програмі Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «GAUDE POLONIA» у Кракові. Згодом працювала редакторкою літературного додатку журналу для підлітків «Однокласник». Зараз працює заводійкою книгоподій у команді Простору української дитячої книги БараБука, зокрема є натхненницею і керівницею гуртка для юних письменників «Написатор» і сценаристкою проєкту #ЖивіПисьменники.

    Також Галина Ткачук – головна редакторка дбайливої серії для читачів-початківців «Читальня» (видавництво «Ранок»).

    Авторка понад десяти книжок для дітей та дорослих. З-поміж найвідоміших – чарівна детективна повість «Вечірні крамниці вулиці Волоської» (видавництво «Темпора») відзначена книжковим рейтингом «ЛітАкцент року-2014» у номінації «Проза й поезія для дітей», збірка страшилок «Тринадцять історій у темряві» (видавництво «Темпора») відзначена премією «Дитяча книга року BBC-2016», а також екологічна «Книжка про сміття» («Видавництво Старого Лева»), написана із командою підлітків. Найновіші книжки Галини «Білка Квасоля та Опівнічний Пожирака» (видавництво «Ранок») – фантастична історія про давній Київ для юних читачів – та «Школознавство» (видавництво «Портал») – пізнавальна книжка для молодших школярів про історію шкіл в Україні.

    Після оновлення шкільних навчальних програм твори Галини Ткачук було включено до програми з літературного читання для школярів молодших класів.


Приходьте до нас на Європейську (Катерининську), 67


Використані матеріали із відкритих джерел

Зібрав та підготував О. Надемлінський




Немає коментарів:

Дописати коментар