середу, 8 листопада 2023 р.

Бюро літературних новинок

 

    Ні для кого не секрет, що люди згуртовуються за спільними інтересами. Ось одна така група маленьких людей зайшла до нас. Спільне в них - пристрасть до читання. Ця пристрасть й привела їх сюди. Ні, їх ще об'єднує, звісно, те, що навчаються вони в одному класі (4 "Б" одеського ліцею № 117). Але головне — все ж пристрасть до читання.



    А таким гостям у бібліотеці завжди раді.

    Бібліотекарка пані Катерина Поліщук познайомила гостей з книжками, які щойно прийшли до нас.


    Наш гість бібліотеки Михайло Друм побачив серед них книгу, яку тільки прочитав кілька днів тому. Це - «Різдвозавр» Тома Флетчера.

    Юний читач так мальовничо описав свої враження від книжки, що після цього в його товаришів виникло бажання теж прочитати її.

    До бесіди долучилася завідувачка читального залу пані Ірина Осадча. Вона розповіла багато про що - про історію цієї бібліотеки і навіщо потрібна сама бібліотека, скільки в ній і яких книжок та багато іншого.


    Хлопці та дівчата розповіли, де вони беруть книжки для читання і як їх обирають.

    Під час розмови з'ясувалося, що діти не дуже запам'ятовують прізвище автора. І тоді пані Ірина розповіла, навіщо потрібно знати ім'я автора. Та яка роль автора у створенні книги. Адже над створенням книжки трудяться багато людей різних професій - редактори, художники, верстальники, але все ж на самому початку стоїть він - письменник.

    А потім на дітей чекав приємний сюрприз - зустріч зі справжньою дитячою письменницею Євгенією Завалій.


    Діти познайомилися з книжками письменниці.

    Від пані Євгенії дітлахи дізналися багато нового про ведмедів, дельфінів та навіть про звичайних бджіл. Ще багато чого цікавого розповіла письменниця. Дізналися діти, чому важливо берегти природу і навколишнє середовище.

    Сподіваємося, що для письменниці ця зустріч теж виявилася корисною. Адже для письменника (особливо дитячого) дуже важливо підтримувати живий зв'язок з читачами. А такі зустрічі дають саме це.

    ...Додому дітлахи несли яскраві враження, нові знання та книги, які їм не терпілося прочитати.



Бібліотека на Катерининській 67 завжди чекає на вас.


Наша довідка:

    Євгенія Завалій (1983, Чорноморськ) – волонтерка, активістка, популяризаторка сучасної української літератури. Мешкає в Одесі. Здобула ступінь магістра в галузі політології. Бере участь у громадських ініціативах, пов’язаних з екопроєктами. Засновниця проєкту «Екземпляри», що спрямований на ознайомлення з українськими книжками: учасники пишуть про книжки в однойменному блозі, організовують зустрічі зі школярами і дорослими, дарують книжки до бібліотек.

    Упродовж кількох років Євгенія Завалій була волонтеркою АТО і військового шпиталю.

    Автор низки книг для дітей, виданих ВСЛ.





Записав Олексій Надемлінський





Немає коментарів:

Дописати коментар