понеділок, 6 листопада 2023 р.

Нові надходження до книжкового фонду. Для маленьких

 




Вільгельм Гауфф

Карлик-ніс




    Казка Карлик Ніс відправить маленьких читачів в чарівний світ, де вони зустрінуться з хлопчиком Якобом, який потрапив у будинок до злої відьми- чаклунки і був перетворений на страшного Карлика Носа, з гускою Мімі — зачарованою донькою великого чарівника Веттербока, злим ненажерою герцогом та іншими незвичайними героями, які завоювали світову казкову популярність.

Про автора

    Німецький письменник Вільгельм Гауф народився 29 листопада 1802 року в Штутгарті. Його батько помер, коли Вільгельму було всього сім років, і мати, забравши з собою всіх чотирьох дітей, змушена була переїхати в Тюбінген, в будинок свого батька. Саме там, у величезній дідової бібліотеці, відбувалося перше знайомство хлопчика з літературою. Закінчивши монастирську школу, Гауф вступив до Університету Тюбінгена, який через чотири роки покинув зі ступенем доктора філософії і теології. Після університету Вільгельм зміг роздобути місце репетитора в будинку міністра оборони і став наставником його дітей. Разом з родиною фон Хёгеля він здійснював подорожі по Франції та Німеччині - Гауф побував у Парижі, Лейпцигу, Дрездені і навіть у Бремені, батьківщині братів Грімм. Візит в останнє місто пізніше знайшов відображення у новелі "Фантасмагорії в Бременському винарні".


Петро Єршов

Горбоконик




    «Коник тут йому сказав...» Звісно, добре мати такого помічника, як у казці П. Єршова «Горбоконик». Він допоможе подолати перешкоди і з честю вийти з будь-якої ситуації. Та все ж іноді слід щось зробити самому...






Немає коментарів:

Дописати коментар