неділя, 25 червня 2023 р.

Нові надходження до книжкового фонду. Серія "In crudo"

 Михайло Могилянський

Честь. Вбивство: вибране




    "Честь" - один із перших інтелектуальних романів в українській літературі. Складні зіткнення професійного обов'язку й особистісних поривів поглинутої справами людини, фатальні ілюзії наукового вдосконалення світу структурують фабулу цього вершинного твору М. Могилянського. Оповідання - про загадковість бажань, непередбачуваність учинків людини і нерозгаданість підсвідомих стихій, що керують нею.
ЗМІСТ:
    Честь, роман патетично-іронічний. Оповідання: Стріл, Наречена, Недоля, З темних джерел життя, Коротке побачення, Згуба, Сльози, Ратовниця, Млості, Покута, Помилка, Мистецтво рецензії, Вбивство.





Михайло Івченко
Шуми весняні. Напоєні дні 

    У прозі Михайла Івченка буяє чуттєва і чутлива природа, а кохання - вегетація людського - п'янить і поглинає заворожену поривами до справжності людину. "Шуми весняні" - повість про її намагання знайти у стихіях природи захист від знавіснілої урбанізації, "Напоєні дні" - про втечу Григорія Сковороди у самостворений світ напередодні свого весілля.  Проникнення у делікатні сфери людського життя і тонкий психологічний ліризм поєднують повісті й оповідання цієї книжки.




Немає коментарів:

Дописати коментар