четвер, 9 травня 2024 р.

Нові книги чекають свого читача: Іван Андрусяк "Зайчикова книжечка"

 


    Ми вже неоднаразово писали про Івана Андрусяка на нашому блозі.


    «Зайчикова книжечка» — одна з найкращих книжок одного з найкращих сучасних українських поетів Івана Андрусяка. Віршовані казки призначені для читання дитині вголос та першого самостійного дитячого читання. Це трохи пустотливі, іноді задумливі, часто веселі, незрідка ніжні й неодмінно добрі історії, які Зайчик-тато розповідає своїм маленьким зайченятам, — а відтак з’ясовується, що всі ці пригоди трапилися з самим татом тоді, коли він був маленьким.

    2018 року книжка була удостоєна Премії Лесі Українки — найвищої відзнаки в українській літературі для дітей.


З Інтернет-відгуків на книгу


"Чудова книга! Обирала книгу на подарунок і зупинила свій вибір на цій через ілюстрації. Окрім тексту ще важливе і естетичне виховання дитини. Красиві малюнки і теплі історії, дитина в захваті!


Юлія"

    "З Іваном Андрусяком я познайомилась випадково і в літній панамі не одразу й упізнала автора... Але його перші фрази діалогу з дітьми, і він головний на імпровізованому ярмарку. Він відчуває їх, він торкається до них, він відтворює їх капості, любов і безмежність - так, він знає багато про дитячі світи. А на банальні питання - хто надихає, Андрусяк відповідає так, що мимоволі хочеться бігом записувати, бо то уже новий сюжет нової книги. Зима дарує багато часу для читання і теплих розмов, тому «Зайчикова книжечка» - це зефірна ніжність ілюстрацій, емоціно насичена, коли ви побачите схвильованого зайчика, чи їжачка у відчаї, чи радісну картинку свята, ви зрозумієте, наскільки щирими бувають ілюстрації. Тут не буде відвертого протистояння - бо Зайчик піде шукати лікаря для Вовчика і ніхто нікого не буде їсти. Тут про дарунки друзям і допомогу. А ще секретик... Готуйтеся згадати усі свої дитячі пригоди. З Зайчиком дуже гарно це робити. І нехай усім буде тепло і ніжно зі своїми зайчиками.


Алла"


    "Надзвичайно красива, мила і добра книжка! Що текст, що ілюстрації — дуже теплі й добрі! Чудова милозвучна мова! Прекрасні ілюстрації Ольги Кузнецової!


Тетяна"


Приходьте до нас на Європейську (Катерининську), 67


Використані матеріали із відкритих джерел

Зібрав та підготував О.Надемлінський






Немає коментарів:

Дописати коментар