четвер, 17 серпня 2023 р.

Нові надходження до книжкового фонду. Вальтер Скотт

 "Що таке літні канікули? Для мене канікули - це розпечений одеський пляж, гіркота морської води на губах та нескінченний том "Айвенго".

Олексій Надемлінський

дитячий письменник



    Історичний жанр - один з найпопулярніших в літературі. Шанувальникам даного напрямку ми радимо книги Вальтера Скотта, який вважається його основоположником. Знаменитий англійський письменник належить до числа тих рідкісних авторів, у яких історична форма органічно взаємодіє з художньої. Глибоко люблячи і знаючи епоху Середньовіччя, він зумів оживити і зробити ближче до нової епохи діяння, покриті пилом століть. Тому романи Вальтера Скотта надзвичайно затребувані у читача. І з роками популярність цих книг не меркне.

"Квентін Дорвард"


    Знаменитий роман Вальтера Скотта (1771-1832) - про протистояння французького короля Людовика XI, дипломатичного і хитрого політика, та герцога Карла Бургундського, людини смиливої і чесної. Головний герой роману - молодий шотландець, який рятується втечею від ворогів, котрі вбили членів його сім'ї. Квентін Дорвард залишає батьківщину і вступає на службу до Людовика XI. На долю безстрашного королівського охоронця випадає безліч романтичних пригод.

"Айвенго"

    Дія роману роз­гортається в добу, що настала після завоювання Англії нор­манами, під час правління короля Річарда Левового Серця, котрому вірний товариш Айвенго допомагає боротися із непокірною знаттю. Письменник майстерно вплітає особисті долі героїв у реальні історичні події та достовірно відтворює життя тогочасного суспільства. Книга надзвичайно захоплива, повчальна і дає змогу не лише пізнати, але й відчути сувору середньовічну епоху.

    А ми чекаємо на Вас - Катерининська, 67.





Немає коментарів:

Дописати коментар