вівторок, 15 серпня 2023 р.

Леся Воронина та її книги в УЧЗ

 

     Зазвичай ми знайомимо відвідувачів нашого блогу із новими надходженнями до бібліотеки.

    Але, мабуть, це не зовсім правильно. Адже у книжковому фонді Універсальної читальної зали є багато книг, про які ми ще не говорили, але вони варті уваги наших читачів.













    Леся Анастасіївна Вороніна народилася 21 березня 1955 року в Києві. У 1979 році закінчила філологічний факультет Київського університету (заочний відділ). За роки навчання встигла попрацювати кур’єром у Спілці письменників України, лаборантом у школі, електромонтером на деревообробному комбінаті, екскурсоводом у Музеї народної архітектури та побуту в Пирогові та на багатьох інших роботах. Подорожувала Україною автостопом та Польщею на байдарках. Дружина Євгена Гуцала. З 1987 до 1991 року — редактор відділу літератури та мистецтва журналу "Україна". З 1991 року працює у дитячому журналі "Соняшник". Перекладає з польської мови (твори Станіслава Лема, Славоміра Мрожека, Анни Ковальської, Анни Карвінської, Гелени Бехлерової та ін.)
    Нині — ведуча програм на Радіо Культура. На початку 2011 року очолила щойно створене дитяче видавництво "Прудкий равлик". Під псевдонімом Гаврило Ґава написала понад сто сюжетів коміксів, що впродовж 13 років з’являлися на сторінках журналу "Соняшник".

Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку №9

    Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас!

    Головне — зуміти здолати свій страх, і тоді найпотужніша зброя перетвориться на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже кінець-кінцем ви здобудете універсальний

ЗАСІБ ВІД ПЕРЕЛЯКУ № 9.


Таємниця Пурпурової планети



    Чи бували ви на Міжгалактичному фестивалі смугастих равликів? А може, вам доводилося грати у гру ''хто впіймає скаженого кльоцика''? А рятувати летючих жабок від підступних подвійних барабульок? А ви б хотіли за допомогою вогняної кульки потрапити на Пурпурову планету й врятувати космічного мандрівника Люма? Якщо вам цікаво взяти участь в усіх цих неймовірних і дуже небезпечних (але шалено веселих) пригодах, радимо негайно прочитати нову книжку Лесі Ворониної «Таємниця Пурпурової планети»!
    Для середнього шкільного віку.
    До речі, цю книгу виготовлено на якісному пухкому фінському книжковому папері, який знижує контрастність і полегшує читання

Пригоди голубого папуги




    Якщо ви любите історії, сповнені шалених пригод і небезпек, дивовижних таємниць та зустрічей, — ця книжка для вас! Адже разом із героями фантастичного оповідання­ “Хлюсь та інші” ви опинитеся всередині карколомної комп’ютерної гри, придуманої підступним чаклуном Подвійним-Оселедцем, з якої, здається, немає виходу­. Але вихід неодмінно­ треба знайти, бо від цього залежить доля цілого світу. З оповідання “Пригоди голубого папуги” дізнаєтеся про секретну підземну схованку, де живуть тварини, що втекли від своїх господарів, і до якої випадково потрапив балакучий­ папуга Антось. І, врешті, зрозумієте, чому хижий кіт Чак раптом став вегетаріанцем.     

    А ще ви познайомитеся з двома космічними прибульцями на ім’я Круць і Дрон, котрі, пролі­таючи повз нашу планету, потерпіли­ аварію й опинились на дні Чорного озера. Чи пощастить міжгалактичним мандрівникам повернутися додому і якими таємницями поділяться­ прибульці з мешканцями Землі, стане відомо лише тим, хто прочитає оповідання “Таємниця Чорного озера”.

На фото виступ Лесі Ворониної в Універсальній читальній залі міста Одеса – вересень 2014 року. Праворуч – Олексій Надемлінський, одеський дитячий письменник. Детальніше >>






Немає коментарів:

Дописати коментар