четвер, 13 грудня 2012 р.

Зустріч із героями-ліквідаторами

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Найчастіше цей день називають просто День ліквідатора.

Його було проголошено 14 грудня 2006 року.

Це свято багатьох людей, адже наслідки аварії ліквідували понад 650 тисяч людей, які приїхали на місце катастрофи із різних міст СРСР.
У нашій бібліотеці відбулася зустріч із ліквідаторами наслідків аварії: Королем Володимиром Степановичем та Лісєєвим Євгеном Вікторовичем


    Володимир Степанович Король розповів нам про драматичні події тих років та подарував кожному учаснику зустрічі ікону "Чорнобильський Спас", освячену у Києво-Печерській Лаврі.

    Свою історію про участь у ліквідації наслідків аварії розповів Лісєєв Євген Вікторович. Він подарував дитячій бібліотеці пам'ятну медаль ліквідатора, яку не купити за жодні гроші!
    Давній друг нашої бібліотеки голова комітету «Діти Чорнобиля», Соларьова Валентина Петрівна подякувала всім дітям, учасникам акції "Чорнобиль стукає у серця" та вручила їм подарунки.
    Зустріч із ліквідаторами аварії переконала нас, ми маємо зробити все можливе, щоби чорнобильська трагедія не повторилася.


Спецкор блогу Євген Т.


2 коментарі:

  1. Я был в Днепропетровске на 5-той международной выставке, на тему "Чернобыль глазами детей". И выиграл диплом. Я увидел много ликвидаторов ВЕЛИКОЙ ЧЕРНОБЫЛЬСКОЙ АВАРИИ.Я познакомился с великой женщиной которая участвовала в великой аварии, мне было очень интересно с ней общаться.

    ВідповістиВидалити
  2. Ваня,ты не упомянул о наших стихах,которые мы посвятили ликвидаторам!Когда мы их прочитали их героям нашего времени,им так понравилось,что они даже подарили нам призы!

    ВідповістиВидалити