понеділок, 13 листопада 2023 р.

Літературно-містецький етюд до Дня молодих читачів

 


    Сьогодні у нас в УЧЗ на Катерининський, 67 відбулася дуже насичена зустріч. До нас завітали учні 3 "В" класу 117-го ліцею.

    Деякі з них вже були записані в бібліотеці, а для декого цей візит був першим.

    Бібліотекарка Катерина Поліщук познайомила новачків з бібліотекою і пояснила, як можна, скажімо, в цьому океані книжок знайти потрібну. Під час бесіди з'ясувалося, що в кожного учня є своє коло інтересів: когось цікавлять тварини, когось машини. Знайшлися й такі, кого вже в такому ранньому віці цікавить історія рідного міста.

    І для кожного знайшлася книга за його інтересами.

    Завідувачка УЧЗ Ірина Осадча розповіла про нові цікаві книжки, які буквально кілька днів тому з'явилися на полицях бібліотеки.

    А потім дія перемістилася до Арт-простору, де зараз проходить виставка одеського художника Сергія Баска "З морем наодинці".

    Надихнувшись краєвидами моря у виконанні справжнього художника, хлопчики та дівчатка наважилися спробувати свої сили в зображенні моря. Утім, вони спробували зобразити море північне, холодне. Допомагала їм у цьому вчитель малювання.

    А закінчилося все там же, де й почалося - біля книжкових полиць. Точніше, біля бібліотечної кафедри: хто ще не був записаний у бібліотеці - записався, хто був записаний - вибирав книжки за інтересами.

    Юні читачі розходилися неохоче. І кожен - і новий користувач, і користувач “зі стажем” - ніс додому не одну книжку.

    Гарних і добрих книжок вам, юні читачі!







Записав Олексій Надемлінський





Немає коментарів:

Дописати коментар