середу, 9 серпня 2023 р.

Книги Галини Вдовиченко

     Зазвичай ми знайомимо відвідувачів нашого блогу із новими надходженнями до бібліотеки.

    Але, мабуть, це не зовсім правильно. Адже у книжковому фонді Універсальної читальної зали є багато книг, про які ми ще не говорили, але вони варті уваги наших читачів.




    Галина Вдовиченко народилась у 1959 році на Кольському півострові за Полярним колом. У дитинстві разом з родиною часто переїжджала з місця на місце. Навчалась у школах Івано-Франківська, Надвірної, Рави-Руської, Москви, постійно бували у бабусі з дідом у селі Отинія Коломийського району Івано-Франківської області, на батьківщині батька.

Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка. До 2017 року працювала у газеті «Високий Замок» (Львів).

Дебютувала у 2008 році – з романом «Пів’яблука», перший тираж книжки розійшовся протягом місяця. Другий роман Галини Вдовиченко «Замок Гербуртів» отримав першу премію у номінації «романи» на конкурсі "Коронація слова – 2009", вийшов у світ під назвою «Тамдевін».

У 2011 році вийшла перша книжка Галини Вдовиченко для дітей – казкова повість «Мишкові Миші» з ілюстраціями художниці Анни Сарвіри. У 2015 та 2017 роках вийшли дві частини суперпопулярних дитячих книг «36 і 6 котів» («Видавництво Старого Лева» ) з ілюстраціями Наталки Гайди.



36 і 6 котів




    Історія про 36 дорослих котів та 6 кошенят, які втратили свою домівку і були змушені шукати прихисток. Вони оселилися у пані Крепової, мешканки багатоповерхового будинку, у двері якої дзвонили коти. Хоча вона й не мала наміру заводити жодного котика, але непоступливу господиню вдалося переконати і вона дозволила котам залишитися. Коти подружилися із племінником господині Стасом і навіть допомогли йому налагодити бізнес. Історія позитивна, кожен герой має свій характер і вдачу, і, незважаючи на невгамовність і невичерпну енергію, здатні нести відповідальність за власні вчинки.


Мишкові Миші



    Одразу дві захопливі історії від відомої письменниці Галини Вдовиченко про пригоди мишачого рок-гурту – «Мишкові Миші» та «Зірковий час Мишкових Мишей» – виходять під однією обкладинкою.

    Що може об’єднати звичайну сіру мишу, комп’ютерну мишку, лабораторну, щура, лялькову, польову, кажана та хлопчика Мишка? Музика.

    Кожен у цьому особливому рок-гурті робить свою улюблену справу. Михайлик, сіра миша Мишкова, комп’ютерна мишка Джойстик, лабораторна миша Баська, смітниковий щур Гібсон, гламурна Глаша, кажан Лилик та Олько Камуфляж. А згодом і дівчинка Зірка.

    Та на шляху до злагоди та гармонії так багато перешкод...


Приходьте до нас на Катерининську, 67






Немає коментарів:

Дописати коментар