четвер, 24 лютого 2011 р.

Мова кожного народу неповторна і своя


    Китайська, французька, дари або українська. Якою б мовою ти не говорив, одне ти знаєш напевно: це і є найкраща, наймелодійніша мова у світі. Тому що це мова твоєї країни, твоєї Батьківщини. І як важливо зберегти його та зуміти передати майбутнім поколінням.
    Справа в тому, що з 6 тис. мов, які зараз на планеті поширені – 3 тис. можуть просто зникнути через те, що їх носії зникнуть. Ми знаємо, що мова живе тільки тоді, коли нею розмовляють.
    Багато з цих хлопців жодного разу не бачили своєї рідної країни – Афганістану, або ж були змушені покинути її, коли були ще зовсім маленькими. Але, навіть живучи за тисячі кілометрів від своєї Батьківщини, вони старанно вивчають мову своїх предків, цікавляться національними звичаями та традиціями своєї держави.
    Кажуть, людина без Батьківщини, наче птах без гнізда. Можете не сумніватися, усю глибину сенсу цієї фрази однаково зрозуміє будь-який із учасників цього маленького свята, присвяченого Міжнародному Дню рідної мови в Універсальному читальному залі дитячої бібліотеки.
    Цього дня окрім української та білоруської звучали молдавська, арабська, китайська та мова Конго.





1 коментар: