вівторок, 13 червня 2023 р.

Нові надходження до книжкового фонду. Книги від видавництва Folio

 Джек Лондон 

Білий зуб

Джек Лондон (1876—1916), відомий американський письменник, прожив коротке, але яскраве життя, повне небезпек і пригод. Працюючи з 10 років, не маючи можливості оплатити навчання в університеті, він вирушив на Аляску. Золота не добув, зате привіз із собою сюжети «північних» оповідань і повістей. Уже понад сто років читачі всього світу захоплюються справжніми пригодами, суворою романтикою та благородними почуттями героїв його книжок. Повість «Білий Зуб» описує події, які відбувалися під час золотої лихоманки на Алясці. Напіввовк-напівсобака народився на волі, але був приручений. Жорстокий і суворий світ, який оточував його, загрожував неминучою загибеллю. І лише зустріч з доброю людиною допомогла йому вижити. Автор розповідає про вірність і дружбу, що може бути між твариною та людиною, про нелегкий вибір Білого Зуба між природними інстинктами лютого хижака та любов’ю до свого господаря.


Оскар Вайлд
Саломея

«Саломея» — трагедія ірландського письменника Оскара Вайлда. П'єсу написано французькою мовою 1891 року. Вперше опублікована 1893 року в Парижі, англійська версія п'єси побачила світ 1894-го. Джерелом для написання твору послужила розповідь з Нового Заповіту про ув'язнення та обезголовлення Івана Хрестителя.

Оскар Вайлд
Щасливий принц

Оскар Вайлд (1854—1900) — видатний ірландський англо­мовний поет, драматург, прозаїк, есеїст.

Як представник естетизму, Вайлд пробував свої сили в різній літературній діяльності. Казки являють собою найбільш органічне втілення естетичних ідей письменника.

 «Молодий король», «Рибак і його душа», «Себелюбний велетень», «Хлопчик-зірка» нагадують біблійні притчі. Роздумами про співвідношення добра, користі й краси проникнуті майже всі твори Вайльда. Автор, ґрунтуючись на гуманістичному розумінні людської природи, пропонує своє рішення моральних проблем, таких як питання життя й смерті, добра й зла.

Фінали казок зазвичай песимістичні. Попри це, разом із висміюванням вад несправедливого світу, казки Вайльда містять пристрасну проповідь добра, співчуття і краси.





Френсіс Скотт Фіцджеральд
Остання красуня Півдня

Усі новели — «Остання красуня Півдня», «Буремний рейс», «Кришталева ваза», «Плавці» й ін., що ввійшли в збірку «Остання красуня Півдня», сповненні зворушення й хвилювання.

«Остання красуня Півдня» — це новела, у якій автор написав про себе, про свій час, трагічну любов і місце людини в його житті.

«Кришталева чаша» — величезна кришталева чаша — символ невезіння й бездушною розкоші. Подарована до весілля героїні, вона тягне за собою низку трагічних і безглуздих подій.

«Буремний рейс» — розповідь про те, що буремним може бути не лише рейс, а й людська фантазія, галюцинації, ревнощі… Хороші стосунки й довіра можуть зникнути через дрібниці.

«Плавці» — всі ми, що плаваємо в океані життя. Хтось дрейфує, хтось мчить назустріч хвилям, хтось дозволяє хвилям нести його на гребенях…

Різні новели — різні долі, різні настрої й підсумки.



Приходьте до нас на Катерининьску, 67




Немає коментарів:

Дописати коментар