вівторок, 21 лютого 2023 р.

Свято мови «Моє багатство – рідна мова»



 

«Нація повинна боронити свою мову більше, ніж свою територію», — говорила Леся Українка. Адже мова є однією із найважливіших цеглинок у фундаменті кожної нації. Деякі вчені доводять, що якщо дитина до 7 років не говорить рідною мовою, то у неї починаються психічні розлади. Діти це продовження не тільки нас самих, нашого роду а й майбутнє нашої Держави, тому саме молодому поколінню треба якнайбільше прищеплювати любов до рідної мови.


Бібліотечні працівники Централізованої бібліотечної системи для дітей намагаються зробити і свій посильний внесок у розвиток рідної мови. Тому молодший відділ універсальної читальної зали на Єкатерининській, 67 в Міжнародний день рідної мови відвідав наймолодших користувачів – дитячий садок «Монтессорі». Бібліотекарі розповіли малюкам яке сьогодні свято і чому так важливо розмовляти рідною мовою, показали книжечки з фонду бібліотеки за допомогою яких можна вчити та вдосконалювати рідну мову. Сподобалась малятам невеличка сценка про українські літери, яка нагадала що грамоті можна навчатися весело.

Згодом свято мови у молодшому відділі продовжили голосними читаннями учні 4-а класу 117 ліцею. Вони підготували вірші про українську мову, які ми вам із задоволенням представляємо!





Анастасія Харько





Лев Селюков

Оля Яворська


Єгор Бурбело

Юрій Ворович


Злата Оніка


Гана Власенко








1 коментар: