четвер, 8 лютого 2024 р.

Нові книжки продовжують надходити: Ендрю Ленглі “Ти нізащо не захочеш бути дослідником вікінгів!”

 


Ендрю Ленглі

Ти нізащо не захочеш бути дослідником вікінгів!



    Із цієї енциклопедії почнеться твоє вивчення історії. Ти довідаєшся про вікінгів, які жили понад тисячу років тому в далекій Скандинавії. У пошуках нових територій для замешкування вони допливли до Ґренландії, а потім ще далі - аж до Вінленду. Так-так, саме вікінги були першовідкривачами Північної Америки! Тож хутчій досліджувати їхню історію, звички й традиції!


Відгуки читачів

(взято з Інтернету)


Подорож, у якій ти точно не захочеш побувати


    А якщо все ж таки наважишся, то тобі не обійтись без цієї дотепної енциклопедії. То хто ж такі ці таємничі вікінги? І що змусило їх покинути рідну Скандинавію та перетнути океан у пошуках нових місць для поселень? На ці та інші запитання можна знайти відповіді у цій книжечці. Тут є детальні рекомендації та корисні поради щодо побуту давніх мореплавців (життя на кораблі точно не можна назвати легким, тому якщо таки вирушаєш у подорож - без них не обійтись). Якщо заблукав поміж крижинами - "підтримуй хороші стосунки з богами і носи амулет" - це точно допоможе )) Що робити якщо перші американці, яких ти зустрів виявились не дуже дружніми? Небезпечні мандри, несподівані вороги, полювання на китів: тут є все, щоб зацікавити юного дослідника давніх часів. А ще ця енциклопедія містить безліч дійсно корисних (для вікінга звісно) підказок. З такими ілюстраціями читання точно не буде нудним. Глосарій та предметний покажчик на останніх сторінках стали приємним доповненням. І пам'ятайте, що лук і стріли краще завжди тримати напоготові!


Цікава енциклопедія для хлопчиків


    Книга невеликого обсягу, зручного формату та з кольоровими ілюстраціями на одну із "хлопчачих" тем: вікінги. Хоча ця книжка й містить факти про вікінгів, але нудною вона точно не здасться. З розповіді ви дізнаєтеся, хто такі вікінги, звідки вони походять, чим вони займалися, яку їжу споживали та багато інших цікавих фактів. Книжка написана як подорож, у яку читач цієї книги відправляється з того самого моменту, як тільки взяв у руки цю книгу :) Щоб доплисти до місця призначення та повернутися назад, автор книги дає багато корисних порад, які беззаперечно допоможуть вікінгу вберегтися від небезпек. Наприкінці книжки міститься словник, у якому тлумачаться слова, які вікінги використовують. Чомусь не знайшла там слова "ганвейл", яке зустрічалося при описі човна вікінгів. Також два слова були надруковані з помилками (пропущена буква або не до кінця написане слово). В цілому книжка цікава. На її підставі можна організувати уявну подорож вікінгів в пошуках нових земель, вистачить тільки скористатися підказками з цієї книжки. Але автор правий - я б не хотіла бути вікінгом ;)


Приходьте до нас на Катерининську, 67

Використані матеріали із відкритих джерел
Підготував О.Надемлінський




Немає коментарів:

Дописати коментар