неділя, 17 вересня 2023 р.

У нас був цікавий гість

 


    В Універсальній читальній залі ЦБС для дітей м. Одеси в рамках літхабу "Імпульс" відбулася зустріч з провідним одеським письменником Олексою Різниківим.

    Ця людина - автор книг поезії та прози, лауреат 9 літературних премій, редактор журналу "Зона", мовознавец, повний кавалер ордена "За заслуги". Цей список можна продовжувати дуже довго.

   

     Є люди, яких за життя можна назвати людиною-легендою. Саме таким безумовно є Олекса Різників.

    Харизматичний та самодостатній. Політв'язень СРСР, якого не зламали ані в'язниці, ані радянські табори. Знаток не тільки української мови, але й мов країн Балтії та польської мови.

    Зустріч тривала досить довго (близько двох годин), але час пройшов непомітно - адже всім було цікаво. І оповідач пан Олекса такий, що іншого такого ще пошукати треба.

    Родзинкою зустрічі стало те, що у залі зібралося ще кілька письменників, членів НСПУ – Інна Іщук, голова дитячої секції одеського відділення НСПУ, Олексій Надемлінський, дитячий письменник та поетеса Олександра Григорьева . До речі, двоє останніх працюють у Універсальній читальній залі. А Олександра Григорьєва ще літературна учениця пана Олекси.
















Немає коментарів:

Дописати коментар