четвер, 3 жовтня 2024 р.

Нові книги чекають свого читача: Ульф Старк “Маленька книжка про любов”

 



Ульф Старк

Маленька книжка про любов



    Напередодні Різдва може трапитися чимало див. На Фреда, героя «Маленької книжки про любов», чекає чимало омріяних подарунків. Навіть якщо тато на війні, не вистачає їжі і хлопець майже перед канікулами отримує догану від директора, все, чого він найбільше хоче, здійсниться.

    У повісті відомого шведського письменника Ульфа Старка — багато світла й любові, і цей настрій книжки дуже точно відтворила в ілюстраціях Марія Фоя.

    Книжку видано за підтримки Шведської ради з питань культури KULTURRÅDET.


Ульф Старк

Про письменника



    Шведський дитячий письменник і сценарист, лауреат багатьох престижних премій з літератури. Автор понад 30 творів, перекладених більш ніж 25 мовами світу. Вважається «літературним спадкоємцем» Астрід Ліндгрен.

    Народився 12 липня 1944 року у Стокгольмі. Вивчав психологію та педагогіку. Як письменник дебютував у 1964 році з книгою для дорослих. З 1975 року почав активно писати твори для дітей, які і принесли автору світову популярність. Згодом вирішив цілком присвяити себе дитячій літературі. З 1989 до 1998 року був обраний членом Шведської академії дитячої книги. У 1998 році став лауреатом Скандинавської дитячої книжкової премії, а 2000 року — був віздначений особливим дипломом Премії Г. К. Андерсена.

    У 2016 році став почесним гостем Дитячої програми Книжкового Арсеналу в Києві, де презентував українські переклади книжок «Чи вмієш ти свистати, Юганно?» і «Диваки і зануди».

    Помер 13 червня 2017 року в Стокгольмі.


Приходьте до нас на

Європейську (Катерининську), 67



Використані матеріали із відкритих джерел


Олексій Надемлінський

член НСПУ, дитячий письменник,

методист БІВ



Немає коментарів:

Дописати коментар